Автомобилна революция

  • 2 0
  • (Rated 15 Stars)
  •  7-1-2014
  •  339

Автор:Георги Тончев
Издателство:Ековат Технологии
Страници:127
Корици:Меки
Година:2006
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Отлично
Свидетели сме на началото на революция в автомобилната промишленост. Това е уникален шанс за българските предприемачи, мениджъри и инвеститори да намерят своето достойно място в новите производства, свързани с промените в автомобилостроенето, което е най-големият и най-печеливш сектор в глобалното машиностроене.
Главните радикални направления, трасиращи пътя на автомобилната революция, са основното съдържание на книгата. В нея е акцентрано на практическата приложимост на иновационните автотранспортни технически решения, ноу-хау и патенти, в това число и на български изобретения, патентовани у нас и в чужбина.
При настъпващата автомобилна революция все по-голяма роля и тежест имат знанията и иновациите, в сравнение с чисто физическите индустриални активи. Характерните белези на радикалните промени не се изчерпват със смяната на буталните автомобилни двигатели с електрически и заместването на степенните трансмисии с безстепенни, които осигуряват висока ефективност като по-време на динамично движение, така и при резки ускорения и спирания. Те включват и редица иновативни възли и агрегати, които в глобален мащаб все още не са в масово производство, защото не са излезли от развойните и изпитателните фази на развитието си.
Иновациите са основна част от стратегията на Европейската комисия за създаване на икономически растеж, конкурентно способност и нови работни места. А иновациите в новото поколение автомобили са още по-ценни, защото те водят до икономии на горива и енергия, което има решаващо значение за поддържане на еко равновесието на планетата.
Настоящата книга е първи опит у нас да се представят онези радикални промени в автомобилостроенето, в които могат да намерят своето място българските производители като се възползват от нашите традиции, както в развойната дейност, така и каростроенето и свързаните с него машиностроителни сектори.
Категория › Автомобили

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.