Боготърсачът между беса и слепотата

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  4-1-2014
  •  680

Автор:Димитър Бочев
Издателство:Фондация "Д-р Желю Желев"
Страници:440
Корици:Меки
Година:2010
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 205 Състояние: Отлично
Писателят Димитър Бочев е роден през 1944 г. в Силистра. Следва философия в Софийския университет. През 1972 г. получава политическо убежище в тогавашната ГФР.

Работи като извънщатен сътрудник на “Дойче веле”. От 1975 г. е програмен редактор в българската секция на радио “Free Europe/Liberti” в Мюнхен, където дълги години отговаря за културно-публицистичната програма “Контакти” – трибуна на български писатели и интелектуалци.
   
Димитър Бочев е автор на романите „Междинно кацане“, „Генезис ІІ“, „
Синеокият слепец“, както и на сборника с есета „Хомо емигрантикус“.
   
Текстовете на неговата нова книга с есета „Боготърсачът между беса и слепотата“ са били публикувани в литературната ни периодика. Основни теми в неговите есета са извечните и нерешими въпроси за безсилието на словото пред битието, за съвместимостта на любовта и битието, на цивилизацията и култура, на творчество и смърт, на талант и характер, за драматичния двубой между рационалното и ирационалното в житейската биография на всеки от нас.
   
За целокупното си творчество Димитър Бочев е удостоен с Юбилейната награда на Международната академия на изкуствата в Париж за 1999 г.

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.