Изкуствоведски четения 2006. Колектив

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  22-5-2015
  •  410

Автор:Колектив
Издателство:БАН
Страници:431
Корици:Меки
Година:2006
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. добро
Докладите, представени на научната конференция ИЗКУСТВОВЕДСКИ ЧЕТЕНИЯ 2006, организирана от Института за изкуствознание при БАН, обхващат теми от различни области – изобразително изкуство, театър, кино, телевизия, нови медии, музика, фолклор. Част от тях са посветени на естетиката и теорията на тези изкуства. Други доклади разглеждат проблемите за систематизирането и съхраняването на художествените произведения и съвременните методи за тяхната документация. Особено място е отделено на модерността и нейното възприемане, на съвременното кино, както и на медиите и новите технологии в екранните изкуства. Други изследвания фокусират вниманието върху спецификата на азиатското изкуство и влиянието му върху различните художествени практики. Една голяма група доклади са посветени на историята на музиката, етнологията и етномузикологията, на традиционния песенен фолклор и на модерното му звучене. Сценичните изкуства и пърформансът също са обект на сериозно проучване и анализ в множеството представени доклади. Докладите, разглеждащи проблемите на българското изобразително изкуство, са в широк диапазон - от времето на Античността и Средновековието до 20-те години на ХХ век.
Докладите, изнесени на ИЗКУСТВОВЕДСКИ ЧЕТЕНИЯ 2006, представляват изследвания както на известни учени, така и на млади автори. Представят се нови гледни точки, преосмислят се факти и теории, изваждат от забравата ценни документи и творби.
С подкрепата на НФ "Култура" към Министерство на културата беше издаден през 2005 г. за първи път сборник от станалия вече традиционен научен форум. Отпечатването на тома, обединяващ различните гледни точки на различните поколения историци и критици на изкуствата, предизвика интереса както на специалисти от различни области, така и на всички, които се интересуват от проблемите на изкуствата.

Категория:     Литературни изследвания
Издателство:     БАН
Година:     2006
Cтраници:     431
Забележка:     Здраво книжно тяло, на няколко места е подчертавано.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      165/235/0 мм
Ключови думи:      хуманитаристика, изкуствознание, четения

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.