Великият магистър на тамплиерите. Инес Нолие

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  6-5-2015
  •  114

Автор:Инес Нолие
Издателство:Абагар
Страници:288
Корици:Меки
Година:1998
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 155 / 225 Състояние: Добро
Париж, 18 март 1314 г., късно вечерта. Жак дьо Моле, Великият магистър на Ордена на тамплиерите, е изгорен на клада. В името на своя Бог и на своя крал той воюва четиридесет години срещу неверниците под жежкото слънце на Светите земи. За отплата е осъден на изгаряне като еретик.

Суровият и честен Велик магистър на Ордена на Храма е чужд на интригите на кралската власт и Католическата църква. Френският крал Филип IV Хубави е притеснен от политическата мощ на Ордена, освен това целта му е да присвои огромните богатства на тамплиерите. Благородните рицари на Храма стават жертва на амбициите на короната и двуличието на папската тиара. Седем години агентите на Филип IV изтезават тамплиерите в затвора на собствената им обител - командорията Темпл в Париж. Те фалшифицират показанията им, умело и целенасочено настройват общественото мнение срещу тях. Жак дьо Моле, Великият магистър на Ордена, и множество доблестни рицари тамплиери в огъня на кладите или в тъмните подземия на затворите.

Шест века след тези събития трагичната и тайнствена съдба на прокълнатия Орден на рицарите тамплиери все още вълнува сърцата. Великата одисея на тамплиерите, продължила почти две столетия и завършила така странно и трагично, е една от най-загадъчните страници в историята на човечеството.

Може би защото духът на Храма все още е жив.

Категория:     Исторически романи
Издателство:     Абагар
Година:     1998
Cтраници:     288
Забележка:     Забележки по обложката.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Формат:     70/100/16
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Ключови думи:      Великият магистър на тамплиерите, абагар
Категория › Исторически романи

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.