Инка - принцеса на слънцето. Антоан Б. Даниел

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  6-5-2015
  •  248

Автор:Антоан Б. Даниел
Издателство:Унискорп
Страници:430
Корици:Меки
Година:2005
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. добро
Антоан Б. Даниел е литературен псевдоним на писателите Антоан Одуар, Жан-Даниел Балтасе и етнолога и инка-изследовател Бертран Ует, създали невероятната приключенска трилогия "ИНКА", включваща заглавията:

"Принцеса на Слънцето",

"Златото на Куско"

и "Светлината на Мачу Пикчу".

Наситеното действие на романа ни пренася в XVI в., между 1526 и 1542 г., по време на покоряването на Империята на Слънцето от испанските конквистадори, предвождани от Франсиско Писаро и с покровителството на император Карл V.

Изумителният свят и природа на древните инки, приказните истории за злато и тайни на боговете, завладяват на фона на невъзможната магическа любов между принцеса инка и испански офицер.

История, епос и мистика, преплетени с любовна интрига и вълнуващи приключения - това е може би най-кратката и точна характеристика на сагата "ИНКА".

"Принцеса на слънцето" е първият роман от приключенската сага "ИНКА". Майсторското описание на екзотичните природни картини е съчетано с професионално познаване на инкската култура и история. Зародилата се предизвестена любов между принцеса Анамая и испанеца Габриел е фона на който се разгръща могъщия културен сблъсък между европейската и инкската цивилизация.

Единайсетия владетел на инките умира. По традиция от него се очаква да посочи наследника на трона, но противно на очакванията, в своята последна земна нощ, Синът на Слънцето допуска до себе си единствено Анамая - мистериозното момиче със сини очи, за да му довери съкровените си божествени тайни.

По същото време на брега на океана пристигат странни бели хора, с намерение да покорят Империята на четирите посоки, земята на инките. Техен водач е капитан Писаро, пратеник на император Карл V. Сред чужденците е и Габриел - млад испански благородник.
 
Романът е увлекателен, чете се леко, а множеството непознати за нас думи са обяснени в последните страници в специализиран речник.

Категория:     Исторически романи
Издателство:     Унискорп
Година:     2005
Cтраници:     430
Налични бройки:     1
Език:     Български
Формат:     60/90/16
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Категория › Исторически романи

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.