Мистерии

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  20-12-2013
  •  247

ПРОДАДЕНА

Автор:Алфред Хичкок
Издателство:Зодиак-ВН
Страници:322
Корици:Меки
Година:1992
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Добро
Една бърза вметка за предотвратяване на недоразумения. Това е сборник с разкази от различни автори, които са били събрани по вкуса на прословутия режисьор и издадени от него. Никога не съм чувал името на нито един от авторите, но толкова изпипани неща не си спомням от кога не съм чел. Майсторски построени, почти винаги с неочакван край. Знаеш, че ще има изненада и пак не успяваш да познаеш какво ще стане. И това в разкази с ограничен обем и брой герои.

Заглавието е избрано доста удачно, защото хората като чуят хорър или ужаси и си представят вампири, откачени серийни убийци, мозък и черва навън или други подобни глупости. А всъщност Хичкок е майстор и фен на напрежението и страха от неизвестното. Неговите герои в никой случай не са свръхестествени същества, а обикновени хора с нормални професии, които се държат необичайно или пък попадат в такива ситуации. Във всеки разказ обаче има поне по един по-изобретателен, независимо от страна на престъпниците или от страна на системата. Някой, който би изиграл по блестящ начин това, което му е раздадено, без външно да дава никакви признаци на какво е способен. Има истории за забутани градчета със задрямали, но прозорливи шерифи, за лакоми магнати с неверни съпруги, крадливи съдружници, бедни и алчни тарикати, изкуфели бабички. Мотивите обикновено са тривиални – страст и пари, ако не и страст за пари. И какво се получава? Нормални хора с обикновени желания, но ги осъществяват по невероятно интересни начини. Или пак по такива начини не успяват. Което за нас като читатели е еднакво удовлетворяващо, защото важното е да има тръпка.:)

Сега ми беше втори прочит, но ми направи впечатление, че най-много ми харесаха пак разказите, които ме бяха грабнали и преди 15 години – Аматьорът, Прашното чекмедже, На пет километра от Марлибоун, Часовник с кукувица, Вариации на един епизод...

На гърба на книгата внимателно ви пожелават:
Всепризнатият "крал на ужасите" Хичкок ви пожелава приятни писъци!

*Забележка: Запазено книжно тяло, отвътре. Силно захабен външен вид.
Категория › Ужаси

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.