Молекулен спектрален анализ

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  1-6-2020
  •  37

Автор:Параскева Симова, Здравко Бургуджиев, Иван Пенчев, Сава Симеонов
Издателство:Наука и изкуство
Страници:440
Корици:Твърди
Година:1973
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 160 / 230 Състояние: Мн. Добро
Главната задача на учебника е да подпомогне обучението на студентите физици по спектрален анализ. В него е отразена съществената част на четените във Физическия факултет на Софийския университет лекции по техника на спектроскопията и молекулен спектрален анализ.

Учебникът може да се използува също и от студентите от други специалности на нашите висши учебни заведения, които изучават спектралния анализ, а също така може да служи като ръководство на работещите в тази област или на желаещите да навлязат в нея специалисти — химици, биолози, инженери, лекари и др.

***
ПРЕДГОВОР
Осъществяването и развитието на голяма част от човешката дейност сега са немислими без използуването на спектралния анализ. Бурното икономическо развитие на нашата страна също не остава настрана от тази необходимост. Все по-растящи са нуждите ни от добре подготвени специалисти-спектроскописти. За да се задоволят те отчасти, студентите от Физическия факултет на Софийския университет имат възможност да слушат редица специализирани курсове, а също да изработват съответни лабораторни упражнения.

Настоящият учебник представлява опит да се систематизират материалите от четените от нас курсове по техника на спектроскопията и молекулен спектрален анализ, за да може да се подпомогне обучението на студентите. Това наложи и участието на по-голям брой преподаватели при съставянето му: част I е написана от 3. Бургуджиев, раздел I на част II—от проф. П. Симова, а раздели II и III на същата част — съответно от С. Симеонов и И. Пенчев.

Надяваме се, че чрез написването на този учебник ще бъде поне отчасти отстранена липсата на учебни помагала на български език по спектрален анализ. Бихме приели с благодарност всички отзиви и критични бележки.
Авторите

Без подчертавания, подписана.

1-Молекулен-спектрален-анализ

Категория › Учебници за ВУЗ

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.