Закон за собствеността: Текст, съдебна практика, литература

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  9-5-2020
  •  17

Автор:Сборник
Издателство:Наука и изкуство
Страници:123
Корици:Меки
Година:1982
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Закон за собствеността - Текст, съдебна практика, литература

Събрал и съставил - Людмил Цачев

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначително намокряне, без слепени страници.

Сборникът е замислен преди всичко като помагало за съдиите, адвокатите и всички други практикуващи юристи. С поместените в него 678 решения на ВС на НРБ, подредени хронологически и систематически, се цели да се улесни извършването на бързи справки по тълкуването, което се дава от нашата. най-висша съдебна инстанция на отделните текстове на закона, при различните случаи, явили се пред него.

В края на сборника е посочена излязлата литература по въпросите, свързани със Закона за собствеността, за да се улеснят всички онези, които искат да извършат по-задълбочено проучване на уредените от закона правни институти.

Ако сборникът бъде постоянно допълван от ползуващите го с новите решения на ВС и с новите публикации, той ще бъде непрекъснато освежаван и по-дълго време ще бъде необходимо помагало за юристите, работещи в областта на вещното право.
©Людмил Цачев, 1982 c/o Jusautor, Sofia

Индекс 34


**
ПРЕДГОВОР
Съдебната практика е била винаги в центъра на вниманието на онези, които се занимават с правоприлагане. Чрез нейното необозримо богатство се поставя непрекъснато на изпитание потенциалната възможност на нормативния материал, а в същото време се разкриват в него непълноти или недостатъци. Това пък е подтик за по-нататъшно развитие.

Законът за собствеността е в ежедневието на нашия съдебен живот. Събраната от автора практика, подредена хронологически, дава пълна и нагледна представа за еволюцията в тълкуването и приложението на закона. Добавената справка за литературата дава възможност за ориентация в най-широк диапазон — от най-елементарното до най-задълбоченото проучване. От тази гледна точка книгата е много ценен принос в правната ни книжнина.

Кръстьо Цонев

бз-Закон-за-собствеността-Текст-съдебна-практика-литература
Категория › Право

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.