Съобщителна кабелна техника

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  13-4-2020
  •  51

ПРОДАДЕНА

Автор:Б. Петров, И. Александров
Издателство:Техника
Страници:377
Корици:ТВЪРДИ
Година:1973
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 215 Състояние: Мн. Добро
Здраво книжно тяло, без забележки в текста.

УДК 621.39
В книгата са разгледани съобщителните кабелни линии и мрежи; електрическите, механическите и конструктивните особености на съобщителните кабели, проектирането на съобщителни кабелни линии и мрежи. Значително място е отделено на полагането, монтажа и симетрирането на съобщителните кабелни линии и мрежи, както и на електрическите измервания при техническата експлоатация на съобщителните кабели. На края са разгледани въпросите, свързани със защитата на съобщителните кабелни линии от корозия и мълнии и полагането на съобщителните кабели под налягане.

Книгата е предназначена за занимаващите се с проектиране, строителство и поддържане на съобщителните кабелни линии и мрежи, но може да се използува и като учебно пособие в Института по съобщенията.

***
ПРЕДГОВОР
Подобренията, които се внасят постоянно в конструкцията на съобщителните кабели чрез използуване на по-добри изолационни материали с по-добри диелектрични качества, и разработването на високочестотни уплътнителни системи за работа rio кабелни линии, осигуряващи възможност за едновременно пренасяне на стотици и хиляди телефонни разговори по кабелна двойка, налагат с все по-големи темпове да се увеличава кабелизацията на междуселищните и селищните съобщителни линии и мрежи.

По проектирането, строителството и експлоатацията на кабелните съобщителни линии и мрежи работят много специалисти инженери и техници, които се нуждаят от литература по съобщителна кабелна техника.

Книгата «Съобщителна кабелна техника» обхваща въпросите на съобщителните кабелни линии и мрежи; електрическите, механическите и конструктивните характеристики на съобщителните кабели; проектирането на съобщителни кабелни линии и мрежи; полагането, монтажа и симетрирането на съобщителните линии и мрежи; електрическите измервания, както и техническата експлоатация на кабелните съобщителни линии и мрежи. Разгледани са също и въпросите на защитата на съобщителните кабелни линии от корозни, от гръмотевични изпразвания, както и поставянето на съобщителните кабели под налягаме.

Книгата е предназначена за инженерно-техническите кадри, занимаващи се с въпросите на проектирането, строителството и техническото поддържане на съобщителните линии и мрежи. Тя е ценно помагало и за студентите öt Института по съобщенията, специалност «Далеко-съобщителпа техника», както и за всички, които се интересуват от въпросите на съобщителната кабелна техника.

Авторите

1-бз-Съобщителна-кабелна-техника

Категория › Телекомуникации

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.