Билколечение. Йохан Кюнцле

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  8-2-2020
  •  50

Автор:Йохан Кюнцле
Издателство:Делта букс
Страници:111
Корици:Меки
Година:1991
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 120 / 180 Състояние: Мн. Добро
Билколечение: Народна медицина / Йохан Кюнцле

Книгата на швейцарския свещеник-лечител Йохан Кюнцле е много популярна през 70— me и 20-те години на века. За кратко време тя е издадена над двадесет пъти. За големия интерес на читателите към нея можем да съдим от предговора на автора към последното и издание у нас, в който той споделя следното: "Господ е благословил успеха на моята книга. Без помощта на блестящите реклами и препоръките на големите издателски къщи тя се разграбва неимоверно бързо, всеки гледа да я притежава. И един слънчев ден тя привлече хората към ливадите и планините, откъдето вечер се завръщаха с големи букети от иглика, здравец, цариче и огромни листа от папрат. От множеството писма, които получих, за сетен път се уверих, toivo че билките бяха подействали. "

Тази ценна книга е отпечатана в България през 1940 г. със заглавие "Добри и лоши билки" и през 1941 г., но с наслов "Народна медицина (Лекуване с билки) 

Настоящото трето издание представлява преработен и адаптиран на съвременен български език текст на базата на второто издание. Предговорът на автора е поместен с някои несъществени съкращения. За улеснение на читателите допълнително е изготвен азбучен указател на българските и латинските наименования на споменатите лечебни растения.

Билколечебната книга на Йохан Кюнцле е полезен и ценен лекарствен справочник особено сега, когато все повече хора се обръщат към природните средства за лекуване на различни болести. Повечето от предлаганите тук билки се срещат на територията на страната ни, като една голяма част от тях разкриват и някои непознати досега възможности за лечение на по-широк спектър от заболявания.
Включените рецепти са лесно изпълними и приложими в домашни условия. Всичко това прави книгата полезна и необходима.

Здраво книжно тяло, без забележки в текста.

ст-Билколечение-бз
Категория › Здраве

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.