Великите победи на медицината

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  19-1-2020
  •  23

Автор:Гео Нешев
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:164
Корици:Меки
Година:1975
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначителни забележки към кориците. С посвещение.

С посвещение от автора

В тази книга популяризаторът на медицината, кандидатът на медицинските науки д-р Гео Нешев, в занимателна форма, запознава читателя с историята на великите открития в медицината, с величавата борба и епохалните задачи, които хилядната армия на знайни и незнайни герои е разрешавала за благото на човечеството, нерядко с цената на собствения си живот. Авторът започва своето повествование от първото «проглеждане» през лещите на Льовенхук, за да стигне до най-крупните успехи на космическата медицина, на медицинската генетика, на борбата с рака, на великата лекарствена революция.

Книгата е предназначена за широк кръг читатели, но преди всичко за тези млади хора, които в безграничния простор на медицинската наука намират или ще намерят поприще за своето мъжество, за своите научни интереси и любов към човека.

***
Ние малко знаем и немного пишем за подвизите на хората, които от столетия водят борба за запазване здравето и живота на човечеството. Да знае техните имена, да изучава техния труд и мъжество е задължение на всеки любознателен младеж. 

В наше време, във века на епохалното развитие на науката и медицината, ние трябва да оглеждаме изминатия път — от първобитното оръдие на неандерталеца до съвременните космически кораби; това ще обогати нашия опит и познания.


бз-Великите победи на медицината
Категория › Книги с автограф

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.