Коксохимично производство

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  17-1-2020
  •  66

Автор:Димитър Русчев
Издателство:Техника
Страници:323
Корици:Твърди
Година:1973
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 205 Състояние: Лошо
Здраво книжно тяло. Тук-там подчертавано. Изрязвано от около 20 страници - липсват страници.

Изрязвано от около 20 страници.В учебника се разглеждат основните въпроси от производството на кокс и преработването на химичните продукти от коксуването. Дадени са сведения за коксуващите свойства на черните въглища, качеството на кокса, процесите на спичането и коксообразуването и физичната структура на кокса. Описани са съвременните конструкции коксови пещи, тяхното съоръжаване и експлоатация, както и новите методи за получавана на формуван кокс и специални видове кокс.

Разгледани са технологичните схеми, процесите и апаратите, използувани при охлаждането на коксовия газ, производството на амониев сулфат, пиридинови основи, улавянето и преработването на суровия бензол и каменовъгления катран, очистването на коксовия газ и др.

Учебникът е предназначен предимно за студентите от ВХТИ — София, и ВХТИ — Бургас, от специалността Технология на горивата, но може да се използува и от студентите на ВМГИ и СУ за попълване и разширяване на техните познания. 

Той ще бъде полезен и за специалистите, които работят в различните производства и лаборатории на КХЗ към МК "Кремиковци", научноизследователските институти и проектантските организации. Учебникът може да се използува и от работниците за повишаване на тяхната квалификация.

бз-Коксохимично-производство
Категория › Техническа лит.

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.