Дремиградски смешила

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  9-1-2020
  •  36

Автор:Георги Кирков
Издателство:Български писател
Страници:150
Корици:Твърди
Година:1987
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 120 / 180 Състояние: Мн. Добро
Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначително позахабени корици.

ВМЕСТО ПРЕДГОВОР:
Изпървен аз имах намерение да напиша един длъшък предговор, както му е изобщо редът, когато се издава нещо в отделна книжка. Обаче като размислих по-основателно, аз дойдох до убеждението, че и без предговор може, толкова повече че това, което бих могъл да кажа в него, вече е казано в самата книжка.

Ето защо аз се реших да се огранича само с няколко реда, като предоставя на читателите пълна свобода да си дирят това, което им се хареса, в самото съдържание на книжката.

В заключение трябва да кажа, че повечето от поместените работи са били вече печатани веднъж като подлистници на "Работнически вестник" и са познати на читателите. За да се отпечатат обаче втори път — се дължи главно на това обстоятелство, че мнозина от абонатите на горния вестник неведнъж са изказвали желание да ги видят в отделна книжка, за да могат по-лесно да ги прочитат. Аз се постарах да отбера по-добрите, да направя в тях някои поправки, на места доста значителни, и в този вид да ги поднеса на читателите. Доколко изборът ми е сполучлив — остава те да решат.

Във всякой случай за мене ще бъде една голяма награда, ако и в тоя вид те сполучат да предизвикат у тях пак същите мисли и чувства, както и преди две години.
Мастор Гочу Зулямът

1-Дремиградски-смешила-70-100-32
Категория › Българска проза

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.