Речник по астрология

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  27-12-2019
  •  52

Автор:Персида Бочева
Издателство:Лира Принт
Страници:288
Корици:Твърди
Година:2012
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Отлично
Нова, неизползвана книга (подходяща за подарък).

Книгата, която държите в ръцете си, съдържа обяснения и бележки за близо 1000 понятия и имена, свързани с изучаването на теорията и историята на астрологията. 

Малка част от позициите се отнасят до днес остарели термини, които рядко се срещат в съвременната практика, но показват богатата и многовековна традиция на астрологическо-то познание - още от вавилонските и египетските му извори. 

Разработката би била полезен наръчник за всеки, който изучава и практикува астрология, със стегнатите си обяснения за типично астрологическата изказност, както и с информацията за различните подразделения на астрологията, за промяната в нейната символика и развитието й в хода на столетията. 

Сборникът съдържа и кратки справки за теориите и ученията на знаменити и полулегендарни хора, оставили своя исторически отпечатък - от Хермес Трисмегист, Птолемей и Витий Валент, през Ал Бируни, Уилям Лили, Морен дьо Вилф-ранш, Блаватска, Бейли, Щайнер, до съвременни творци на попрището на астрологията — Дейн Ръдиар, Марк Едмънд Джоунс, Фред Гетингс, Лиз Грийн.

Доста подробно са изложени идеите и разработките на Птолемей, на които и до ден-днешен много астролози се опират в практиката си. Неподвижните звезди са представени според неговата трактовка, както и с репутацията, спечелена им с времето в астрологичските кръгове. Текстът насочва и към средновековните извори на някои съвременни клонове на астрологията - медицинската и мелотезичния човек, хорарната и инсепциозната астрология.

 Включени са и някои особености на ведическата дисциплина, трактовки и терминология на руската школа, бележки за особеностите на тропическия и сидералния зодиак, конкретни методи и техники от предсказателната астрология, кратки обяснения за интуитивната астрология на Алис Бейли.

ст-Речник-по-астрология
Категория › Астрология

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.