Среднощно ченге

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  17-12-2019
  •  24

Автор:Филат фон Коньовиц
Издателство:Аргус
Страници:110
Корици:Меки
Година:2008
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Среднощно ченге - Филат фон Коньовиц (С посвещение от автора).

Здраво книжно тяло, без забележки в текста.

Филат фон Коньовиц (или Филип Атанасов) има едно огромно предимство като писател криминалист. Той няма защо да измисля своя главен герой, детектива, и да се вживява в образа му. Защото самият е преживял лично много от описаното в разказите си. Но богатият жизнен материал не струва нищо, ако не си писател. А Филип Атанасов е. Той има тънката наблюдателност на автор, който улавя невидими детайли и чрез тях рисува релефни, запомнящи се образи. Читателят вярва на тези герои, презира ги или им съчувства, надсмива им се или ги осъжда, обаче винаги с мека, топла човечност. Детективът му непрестанно се прави на велик, но много добре си знае, че не е, и тази житейска мъдрост на писателя създава особена, неповторима атмосфера.

Чрез своята уникална самобитност като език, стил и похвати при разкриване на съвременната българска действителност Филип Атанасов сполучливо демонстрира, че криминалето е жанр, в който изненадите за читателя идват от неочаквани посоки.

Емануел Икономов

Ченгето филат (действителен детектив, сложил маската на тайнствен писател) и аз - литературен персонаж, превърнал се в почти истински герой - се срещаме от време на време и сядаме да си побъбрим. Той е голям образ, с него никога не ми е скучно. Защото историите му не могат да се измислят, те просто се случват.

Инспектор Стрезов

01-Среднощно-ченге.български-автор
Категория › Книги с автограф

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.