Информационната епоха: Икономика, общество, култура. Том 1: Възходът на мрежовото общество

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  23-5-2019
  •  118

ПРОДАДЕНА

Автор:Мануел Кастелс
Издателство:ЛиК
Страници:496
Корици:Меки
Година:2004
Броя:1
ISBN:9546076465 Тегло (гр.): Формат: 170 / 240 Състояние: Мн. Добро
Информационната епоха: Икономика, общество, култура. Том 1: Възходът на мрежовото общество - Мануел Кастелс

Написана от един от водещите социални мислители и изследователи в света, Възходът на мрежовото общество е първото от три взаимосвързани изследвания на съвременната глобална, икономическа, политическа и обществена промяна. Това е един труд с впечатляваща дълбочина, оригиналност и значение.

Основана на проучвания в САЩ, Азия, Латинска Америка и Европа, книгата има за цел да формулира една системна теория на информационното общество, отчитаща фундаменталните ефекти на информационната технология върху съвременния свят.

Глобалната икономика понастоящем е характеризирана от почти мигновения поток и обмен на информация, капитал и културна комуникация. Тези потоци структурират и обуславят както потреблението, така и производството. Мрежите сами по себе си отразяват и създават различни култури. Както те, така и трафикът, осъществяван чрез тях, в основни линии не подлежат на национално регулиране. Нашата зависимост от новите форми на движение на информацията дава огромна власт на онези, които са в състояние да ги контролират, за да контролират нас. Основната политическа арена в съвременния свят са медиите, а медиите не са политически отговорни.

Мануел Кастелс описва нарастващите темпове на иновация и приложение. Той анализира процесите на глобализация, които изолираха и сега заплашват да направят излишни цели държави и народи, изключени от информационните мрежи. Той изследва културата, институциите и организациите на мрежовото предприятие и съпътстващата ги трансформация на работата и заетостта.

Написана от един от водещите социални мислители и изследователи в света, Възходът на мрежовото общество е първото от три взаимосвързани изследвания на съвременната глобална, икономическа, политическа и обществена промяна. Това е един труд с впечатляваща дълбочина, оригиналност и значение.

„Един шедьовър, разкриващ логиката на системата на съвременните цивилизации, хвърляйки светлина върху значението на информационните общества. Тази книга ще има огромно въздействие върху обществените науки.“

Фернандо Енрике Кардосо, професор по политически науки,

Университет в Cao Пауло, и бивш президент на Международната социологическа асоциация

„Това е един изключителен труд в областта на обществената и икономическата теория - може би най-значимият опит, който някой досега е правил, да бъде постигнато разбиране на необичайните трансформации, протичащи в обществения свят.“

Антъни Гидънс, професор по социология,

Кеймбриджски университет

Мануел Кастелс, роден в Испания през 1942 година, професор по социология и планиране и председател на Центъра за западноевропейски изследвания при Калифорнийския университет в Бъркли, където е назначен през 1979 година. Бил е професор по социология в Парижкия и Мадридския университет и гост-професор в университетите в Чили, Монреал, Кампинас, Каракас, Мексико, Женева, Копенхаген, Уисконсин-Медисън, Бостън, Южна Калифорния, Хонг Конг, Сингапур, Тайван, Амстердам, Москва и Хитоцубаши. Публикувал е 17 книги, сред които Градът и провинцията, удостоена с наградата „Ч. Райт Милс“ за 1983 година, и Информационният град (Блекуел, 1989 г.). През 1995/96 година е включен във Висшата експертна група по проблемите на информационното общество към Европейската комисия. Член е на Европейската академия._

1-Информационната-епоха-Икономика-общество-култура-Том-1-Възходът-на-мрежовото-общество

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.