Практическа контрацепция

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  15-5-2019
  •  93

Автор:Мирчо Сираков, Георги Коларов
Издателство:СамИздат
Страници:224
Корици:Меки
Година:1998
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Практическа контрацепция - Мирчо Сираков, Георги Коларов

...Смятаме, че книгата ще бъде полезна на студентите по медицина, стажант-лекарите, младите акушергинеколози. Надяваме се, че за колегите с дългогодишен опит тя ще бъде повод за повдигане на дискусия и фокусиране на вниманието им и към проблемите на съвременната контрацепция. С реорганизацията на медицинската практика в България непрекъснато ще се увеличава броя на общопрактикуващите лекари, които постепенно ще поемат голяма част от контрацептивното консултиране, както е в повечето страни в Европа. Надяваме се, че книгата ще е полезна и за тях.

На фона на големия интерес към проблемите на контрацепцията, прави впечатление малкият брой книги публикувани у нас - „Съвременна контрацепция“ Д. Василев, 1979 г., „Основни насоки и ръководство в семейното планиране“ - под редакцията на доц. Т. Чернев, 1994 г., “Семейно планиране“ - Наръчник за здравни специалисти под научната редакция на доц. д-р Н. Василев, 1998 г., като последните две са предназначени за широк кръг здравни специалисти. Адресат на нашата книга решихме да са предимно обучаващи се и работещи в областта на акушерството и гинекологията. Първо, смятаме, че именно такава литература липсва и ще бъдем доволни ако сме успели да попълним този дефицит. Второ, създаването на ръководство, насочено към твърде широк кръг читатели, е задача похвално амбициозна, но често криеща риска за едни то да е прекалено подробно, а за други недостатъчно задълбочено. Трето, по този начин избягваме неудобствата на разказвателно-популярния стил, така характерен за някои адаптирани издания.

Изказваме нашата благодарност на всички колеги, които проявиха интерес и се отнесоха позитивно към нашата работа, както и на сътрудниците и екипа на Българска асоциация по семейно планиране, които с професионализма и ентусиазма си винаги са ни помагали.

Авторите

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначителни забележки към кориците.

1-Практическа-контрацепция


Категория › Медицина и биология

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.