През Южна Америка

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  14-5-2019
  •  77

Автор:Иржи Ханзелка, Мирослав Зикмунд
Издателство:Народна младеж
Страници:199
Корици:Твърди
Година:1963
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 135 / 205 Състояние: Добро
През Южна Америка - Иржи Ханзелка, Мирослав Зикмунд

Книги за пътешествия

ПРЕЗ ЮЖНА АМЕРИКА

Мирослав Зикмунд, Иржи Ханзелка

*
Как живеят хората из далечните страни ? Какви тайни крият техните планини и гори ? Залезът на слънцето и там ли е те-менужен ? Какви са градовете, улиците, къщите ? Какви са хората, изпълващи тези градове с живот, и кое е онова особено нещо за всяка страна, което дава колорита, което остава най-дълго в съзнанието ?

Двама млади чехи Мирослав Зикмунд и Иржи Ханзелка тръгват със своята татра да обикалят света, да опознаят хората и живота им и да научат онези неща, останали скрити между редовете на учебниците по география. Пропътували Африка, Азия и Америка, те посещават и най-отдалечени краища, където цивилизацията още не е достигнала. В тези затънтени области се осмеляват да проникнат само добре въоръжени експедиции. Оръжието на двамата пътешественици обаче е фотоапаратът, кинокамерата, бележникът и приятелската усмивка.

В настоящата книга авторите описват пътуването си през Латинска Америка — Аржентина, Бразилия, Боливия и Перу. Те разказват живо и увлекателно за народите на тези страни, които сега се събуждат за свободен живот. Читателят ще се запознае с водопадите на Игуасу — една от най-величествените гледки на света, с историята на древните инки, ще проследи живота на днешните им потомци по високите плата на Кордилерите в Боливия и Перу, ще присъствува на борба с бикове на арената на „Пласа де Торос “ в Ла Пас. Ще преживее една темпераментна революция в Кочабамба и ще посети гуановите острови Чинча до Перуанския бряг в Тихия океан, където милиони пеликани, кормо-рани и пикеро отглеждат своето потомство. В забавните описания има лек хумор, който прави книгата още по-приятна за четене
1962 г.

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначителна забележка към обложката.

1-През-Южна-Америка
Категория › Пътеписи

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.