По едно размишление за всеки ден

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  14-5-2019
  •  149

Автор:Епископ Георги Йовчев
Издателство:Софийско-Пловдивска епархия
Страници:370
Корици:Меки
Година:1998
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
По едно размишление за всеки ден Епископ - Георги Йовчев

ПРЕДИСЛОВИЕ
Всеки ден от живота ни с Христа е един дар, един необикновен дар за нашето човешко съществуване тук, на Земята, което е предшестване на пълнотата на Царството Божие, и което ще ни се открие един ден в Блажената вечност.

"Чеда Божи сме вече, но още не сме станали това, което трябва да бъдем".

Ето защо трябва да размишляваме върху словата, с които ни поучаваше сам Господ Исус Христос, когато живя сред нас тук, на Земята.

Евангелието трябва да бъде настолната ни книга, защото в него евангелистите предават точните думи, излезли от самите уста на Божествения Учител.

Сам Исус бе казал на Апостолите и в тяхно лице и на нас, които ще приемем Словото Му: "Сега не можете всичко да разберете, но когато дойде Утешителят, Духът на Истината, Той ще ви упъти във всяка истина".

Този Дух движи, вдъхновява, направлява всички верни, но трябва да Му оставим малко място и време, за да действа в нас. Препоръчва се това да става в началото на деня, четейки по едно размишление за всеки ден и да оставаме известно време в мълчание.

Нека това да бъде направляващата мисъл за целият ни ден. Да се стремим да живеем това Слово, което ни е озарило в размишлението под ярките лъчи на Свети Дух, който ни дарява Живота.

Така ще изпълним волята Му - да се осветим.

от автора епископ Георги Йовчев

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначително позахабени корици.

ст-По-едно-размишление-за-всеки-ден

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.