Проиграната победа

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  14-5-2019
  •  70

Автор:Константин Кацаров
Издателство:Прозорец
Страници:407
Корици:Меки
Година:1994
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Проиграната победа - Константин Кацаров

Продължение на книгата - "60 години живяна история"

ПРЕДГОВОР
Тази книга съдържа наблюдения, спомени и съждения за петдесет години от човешката история.

Трудове от подобен род обикновено са дело на държавни мъже или на военачалници, които са играли решаваща роля на световната сцена. Те несъмнено са ценен осведомителен източник за читателя — чрез тях той по-добре разбира събитията, и за историческата наука — която се обогатява с автентични свидетелства.

Не може обаче човек да бъде едновременно актьор и зрител, а актьорът не е непременно най-квалифицираната личност, която да оцени събитията, в които е участвала.

Настоящата книга е творение на зрител, който преживя половин столетие от световната история и я наблюдаваше от Източна Европа — от относително отдалечена от епицентъра на големите събития точка.

Въпреки — но също и благодарение на — тази особеност, аз се решавам да публикувам моите записки, след като внимателно ги сверих с междувременно публикуваните документи. Наистина вярвам, че за сегашните и бъдещите поколения наблюденията и мненията на един зрител на събитията са не по-малко значими от свидетелствата на участниците.

Впрочем, окончателната присъда както за събитията така и за личностите, е в компетенцията на друг зрител: великият и безсмъртен зрител Историята.
Авторът

Женева, 1967 година

Здраво книжно тяло. Тук-там подчертавано. Спосвещение.

1-Проиграната-победа

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.