Европейският съюз

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  13-5-2019
  •  74

Автор:Дик Ленард
Издателство:Книжен тигър
Страници:234
Корици:Твърди
Година:1996
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 155 / 225 Състояние: Добро
Европейският съюз: Справочник / Дик Ленард

Поредица "The Economist" 

ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И БЪЛГАРИЯ
Отношенията между България и Европейския съюз през последните години се характеризират със забележително развитие. В периода между подписването на споразумението за асоцииране през 1992 година до официалната молба на България за членство в Съюза, подадена през 1995 година, бе постигнат значителен напредък.

Настоящата година носи белега на разширяване на официалните контакти между Съюза и България, засили се и всекидневната ни съвместна работа. 1996 година се свързва и с откриването на Между правителствената конференция, която ще разисква бъдещето на Съюза в навечерието на 21 век. Очакваното разширяване на Европейския съюз, което вероятно ще обхване десет нови страни, ще доведе до големи промени както във философията, така и в институциите му.

Като се има предвид това, „Европейския съюз. Справочникът е публикация от особено значение за опознаване сложността на организацията на Съюза. Той ще ни помогне по-добре да разберем как и защо Съюзът надхвърли икономическата си същност и обхвана политическото и социално сближаване между страните-членки. Сам по себе си справочникът ще бъде основен източник на информация за широкия кръг български читатели, проявяващи задълбочен интерес към тема, която ще влияе върху живота на около 570 милиона души в един разширен Европейски съюз.

Надявам се, че читателите на тази интересна книга ще имат полза от нея при осмисляне на позициите и подходите си, така необходими за България в процеса на нейното сближаване с Европейския съюз през следващите години.
Посланик Томас О’Оьливан Ръководител на Делегацията на Европейската комисия в България

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначителна забележка към обложката.

ст-Европейският-съюз
Категория › Право

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.