Електрическа уредба на автомобила

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  11-5-2019
  •  97

Автор:Т. Таков
Издателство:Техника
Страници:313
Корици:Твърди
Година:1970
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Електрическа уредба на автомобила - Т. Таков

В книгата са изложени накратко основните понятия и закономерности в електротехниката, които са необходими за изучаване на останалия материал.

Oписани са в достъпна форма отделните елементи от електрообзавеждането на автомобила, тяхното устройство и действие с предимство на физикалното обяснение на процесите и явленията, като повече внимание е отделено на неизправностите и обслужването на отделните уреди.

Pазгледани са емктрическите уредби на някои от най-разпространените в нашата страна автомобили. Подробно е описано електрообзавеждането на няколко автомобила от всеки вид (леки, товарни и автобуси), като същевременно е дадена и кратка характеристика на двигателите им и най-новите постижения и усъвършенству-вания в електрообзавеждането на съвременните автомобили.

Oтделено е и значително място на ремонта на основните машини, апарати и прибори от електрообзавеждането на автомобила-Книгата е съобразена с учебната програми по която се води подготовката в професионалните курсове по автомобилни електромонтьорство, провеждани към клубовете на ДKMC- Тя може да бъде полезна и за любители и професионални шофьори, за учениците при тяхното политехническо обучение и за всички, които работят с авто техниката.

Здраво книжно тяло. Тук-там подчертавано.

1-Електрическа-уредба-на-автомобила
Категория › Автомобили

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.