Лабораторна диагностика на имунните заболявания

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  11-5-2019
  •  74

Автор:Сборник
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:286
Корици:Твърди
Година:1987
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 200 Състояние: Мн. добро
Лабораторна диагностика на имунните заболявания

Книгата е посветена на важен и актуален проблем на съвременната медицина—диагнозата, прогнозата и контрола на лечението на автоимунните болести и заболявания, при които участвуват имунни механизми в тяхната патогенеза.

В първия раздел на монографията са описани съвременни методи за изолиране, пречистване и идентифициране на тъканни и органни антигени и нмунохимични методи за проучване на имуноглобулините. Във втория раздел е даден широк спектър от избрани методи за изследване на хуморалния и клетъчния имунитет, включително с имунофлуорес-центни и радиоимунологнчнн методи. В последния раздел са изложени съвременните възможности за диагнозата на хуморалната и клетъчната имунна недостатъчност. Във второто издание са включени и имуноензимните методи.

Книгата е предназначена за лекари, биолози и химици, които работят в лабораторни по клинична имунология, имунология и имунохимия, а също така и за алерголози, интернисти, дерматолози, педиатри и други специалисти, които имат отношение към клиничната имунология.

Здраво книжно тяло, без забележки в текста.

2-Лабораторна-диагностика-на-имунните-заболявания
Категория › Медицина и биология

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.