917 дни смъртен. Спомени

  • 1 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  10-5-2019
  •  126

Автор:Ради Радев
Издателство:Партиздат
Страници:300
Корици:Твърди
Година:1972
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 135 / 205 Състояние: Мн. Добро
917 дни смъртен. Спомени - Ради Радев.

В СУРОВИТЕ ВРЕМЕНА НА ФАШИЗМА АВТОРЪТ НА ТАЗИ КНИГА, ВОЕНЕН ПО ПРОФЕСИЯ, УЧАСТВУВА ДЕЙНО В АНТИФАШИСТКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БРОНИРАНИЯ ПОЛК. ПРЕЗ ЕСЕНТА НА 1941 Г., ПРЕДАДЕН ОТ ПРОВОКАТОР, ТОЙ БИВА ЗАЛОВЕН, ИНКВИЗИРАН И ОСЪДЕН НА СМЪРТ. В КИЛИЯТА НА СМЪРТНИТЕ, В ЗЛОВЕЩОТО ОСМО ОТДЕЛЕНИЕ НА СОФИЙСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН ЗАТВОР, ТОЙ И ДРУГАРИТЕ МУ ОТ РАЗЛИЧНИ ПРОЦЕСИ ПРЕЖИВЯВАТ 917 ДЕНОНОЩИЯ, ОЧАКВАЙКИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА...


МЕМОАРИТЕ НА РАДИ РАДЕВ СЪЖИВЯВАТ ЖЕСТОКАТА АТМОСФЕРА НА ФАШИСТКОТО МИНАЛО, ПРЕСЪЗДАВАТ ЯРКО ЖИВОТА И БОРБАТА НА ОСЪДЕНИТЕ НА СМЪРТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИЦИ.


ИЗЛЯЗЛА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1965 ГОДИНА, КНИГАТА БЪРЗО ИЗЧЕЗНА ОТ РАФТОВЕТЕ НА КНИЖАРНИЦИТЕ, А ТЪРСЕНЕТО Й ОТ ШИРОКАТА ЧИТАТЕЛСКА ПУБЛИКА И СЕГА ПРОДЪЛЖАВА. „917 ДНИ СМЪРТЕН'1 Е ОБСЪЖДАНА В УЧРЕЖДЕНИЯ, ЗАВОДИ И ФАБРИКИ, ТКЗС, ЧИТАЛИЩА, УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, ВОЕННИ ПОДЕЛЕНИЯ В ПРИСЪСТВИЕТО НА ХИЛЯДИ ЧИТАТЕЛИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА.

 СЪЩЕВРЕМЕННО РЕЦЕНЗИИТЕ В ЦЕНТРАЛНИЯ И МЕСТЕН ПЕЧАТ, РАДИОТО И ТЕЛЕВИЗИЯТА, КАКТО И ДЕСЕТКИТЕ БЛАГОДАРСТВЕНИ ПИСМА ДО ИЗДАТЕЛСТВОТО И АВТОРА ГОВОРЯТ ЗА ИНТЕРЕСА, КОЙТО ТАЗИ КНИГА ОПРАВДАНО ВЪЗБУДИ. 

ПОВТОРНОТО ОТПЕЧАТВАНЕ НА „917 ДНИ СМЪРТЕН" Е ОТГОВОР ТЪКМО НА ИНТЕРЕСА КЪМ ТАЗИ ВЪЛНУВАЩА ТВОРБА НА НАШАТА РЕВОЛЮЦИОННА МЕМОАРИСТИКА.

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Подписана.

1-917-дни-смъртен-Спомени

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.