Телевизионна техника

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  9-5-2019
  •  141

Автор:Д. Мишев, Й. Славова, Н. Велчев
Издателство:Техника
Страници:280
Корици:Твърди
Година:1968
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 150 / 215 Състояние: Добро
Телевизионна техника - Д. Мишев, Й. Славова, Н. Велчев

 Увод
На телевизията е отредена огромна роля в културното и политическото възпитание на трудещите се у нас. В науката, техниката и народното стопанство тя служи като средство за наблюдение, контрол, управление и връзка.

Редовното телевизионно предаване в нашата страна датира от 1957 година. За кратко време телевизията навлезе широко в бита на народа. Освен основните телевизионни предаватели страната е обхваната от система ретранслатори. Предвидено е в близките години да се покрие цялата територия с телевизионна програма.

Все по-голямо приложение намират служебните телевизионни системи в различните клонове на народното стопанство.

Книгата представлява системно ръководство за изучаване на основите на съвременната приемна телевизионна техника. В нея са засегнати принципите на телевизионното приемане и предаване. Основно внимание е отделено на устройството и действието на съвременните телевизионни приемници за черно-бяла картина.

Поради ограничения обем на книгата някои въпроси, като транзисторни приемници, цветна телевизия и други не са намерили място.

Основните въпроси от областта на проверките, измерванията, настройката и ремонта на съвременните телевизионни приемници заемат значително място, тъй като те представляват крайната цел при подготовката на телевизионните техници за сервизна работа.

Материалът е написан, както следва: от инж. Д. Мишев — гл. 7,8и 9; от инж. М. Колчев — гл. 1, 11,13, 14, 15, 16 и 17; от инж. Н.Велчев — гл. 2,3, 4, 5, 6, 10 и 12.

Настоящата книга е първи опит за системно и същевременно сравнително популярно поднасяне основите на приемната телевизионна техника. Авторите са далеч от мисълта, че липсват пропуски и с благодарност ще приемат отзиви и забележки по предлаганата книга.

Авторите
Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначителни забележки към кориците. Подписана.

1-Телевизионна-техника
Категория › Техническа лит.

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.