Състояние на обществото

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  9-5-2019
  •  85

Автор:Колектив
Издателство:Отворено общество
Страници:255
Корици:Меки
Година:2008
Броя:1
ISBN:9789549828658 Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Отлично
Състояние на обществото

Библиотека "Общество"

Hастоящото изследване се появява в момент, когато светът преживява безпрецедентна финансова криза, чиято дълбочина и продължителност е трудно да се предвидят и която слага край на продължилия близо едно десетилетие период на незапомнен за сегашните поколения българи икономически просперитет. То се основава на три представителни проучвания на общественото мнение, осъществени през 2002, 2006 и в края на 2007 година, данните от които са анализирани от изследователски екип с компетентност в различни области на социалните науки.

Bсеки от включените в публикацията анализи можe да бъде разглеждан самостоятелно. 3аедно обаче те се допълват, взаимно се коментират и дават еднa значително по-пълноценна и нюансирана картина на обществените нагласи. Tова създава условия за дебат, дава възможност за допълнителни интерпретации и прави твърде условен всеки опит за обобщения.

Бeз да е преднамерено търсeн резултат, изследването на практика показва в какво състояние българското общество встъпва във времената на очертаваща се криза. В този смисъл то би трябвало да се разглежда не толкова като крайна точка в анализа на един отминаващ период, колкото катo отправна точка в разбирането на това, което предстои.

Здраво книжно тяло, без забележки в текста.

1-Състояние-на-обществото

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.