Държавникът Стефан Стамболов

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  8-5-2019
  •  146

Автор:Енчо Матеев
Издателство:Летописи
Страници:223
Корици:Меки
Година:1992
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Държавникът Стефан Стамболов - Енчо Матеев

С книгата на Енчо Матеев се поставя началото на поредица от ценни за отечеството ни исторически изследвания и мемоари. Поредицата ще се осъществи от Издателска къща «ЛЕТОПИСИ» под иаслов «ОТЕЦ ПАИСИЙ» — святото за народа ни име на родоначалника на българското национално възраждане.

Трудът на Енчо Матеев «Държавникът Стефан Стамболов» е повече от подходящо начало на инициативата да се запознае заблуждаваната повече от четири десетилетия българска общественост и преди всичко нашата младеж с националните въжделения на народа ни. Днес, когато в България се полагат усилия за изграждането на демократична система, която да защитава колективните и индивидуални права на всички членове на нацията ни, за да се присъедини тя към семейството на свободните европейски народи, се надяваме, че заплануваната поредица «Отец Паисий» ще надхвърли рамките на традиционната литературно-историческа дейност и ще буди народната памет.

Разноските по издаването на книгата на Енчо Матеев «ДЪРЖАВНИКЪТ СТЕФАН СТАМБОЛОВ» в размер на 60 000 лева бяха поети от д-р МИХАИЛ НЕБОЛИЕВ — дългогодишен шеф на отдел «Новини» при Радио «Свободна Европа», приятел и съратник на покойния автор в унищожения от комунистите след 9 септември Български младежки съюз «Отец Паисий»,

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Забележка към корицата.

Държавникът-Стефан-Стамболов

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.