Цар Плъх

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  22-4-2019
  •  172

Автор:Джеймс Клавел
Издателство:Сиела
Страници:495
Корици:Твърди
Година:2009
Броя:1
ISBN:9789542804499 Тегло (гр.): Формат: 145 / 210 Състояние: Отлично
Цар Плъх. За първи път на български език. Пълният текст на романа. Джеймс Клавел

Библиотека "Популярна класика".

Джеймс Клавел

(1924-1994) е един om стоте най-големи писатели на XX век според класацията на „Модърн Лайбръри". Романът му „Търговска къща" е част от така наречената азиатска сага заедно с „Шогун", „Тай-пан" и „Цар плъх".

Цар Плъх
„...страници, които надникват в живота на седем жени по време на войната - любими, майки и съпруги на мъжете в лагера. Може би навремето са решили, че не е подходящо един шокиращ, неприличащ на никой друг роман за борбата за оцеляване да включва също толкова шокиращи истории за жени. Но баща ми знаел, че войната е за всички и че никой - било той мъж, жена или дете - не е бил пощаден.

...Ние бяхме още твърде млади, за да знаем, че невидимите ужаси на войната разкъсват също така и душата, а страхът за любимите същества или за себе си може да осакати и да заклещи в карцер толкова необратимо, колкото всяка бомба или бодлива тел. У дома или в Чанги, злодей или герой, мъж, жена, дете - всички са водили битката за оцеляване. За живот. Тук, в тази книга е тяхната история - пълна, така както я е описал баща ми. Посветена на паметта му и на всички, които са преживели своя собствен, единствен Чанги.“

Михаела Клавел

20.00 лв.

1-Цар-Плъх-Джеймс-Клавел
Категория › Исторически романи

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.