Близки срещи със смесени чувства

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  10-4-2019
  •  51

Автор:Мария Касимова-Моасе
Издателство:Колибри
Страници:280
Корици:Меки
Година:2017
Броя:1
ISBN:9786190200406 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Близки срещи със смесени чувства: Истории с бележки под линия 

Мария Касимова-Моасе (С посвщение от авторът)

МАРИЯ КАСИМОВА-МОАСЕ завършва българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Кариерата ù на журналист започва във в. „Стандарт“, където пише за театър, кино и музика. Била е сътрудник на всекидневниците „24 часа“, „Сега“, „Демокрация“. Заемала е отговорни редакторски позиции в лаифстаЦл списанията „Едно“, ELLE, в „Капитал LIGHT“ и е един от основателите на сп. НЕЯR. В момента работи на свободна практика за различни медии, както и в сайтовете Ploshtadslaveikov.com, webcafe.bg, Sofialive и др. „Близки срещи със смесени чувства“ е първата ù книга.
„Близки срещи със смесени чувства“ не се вписва в определен жанр. Тя не е нито роман, нито документалистика, нито автобиография. Историите, събрани в нея, са разнородни, но само на пръв поглед несъвместими. Това са журналистически статии, есета и портрети, публикувани в различни медии през последните повече от десет години. Наравно с тях са включени и самостойни текстове, разказващи контекста, предисторията или следствието от тяхното публично появяване. Откровено и много лично.

Тази книга е опит за излизане от журналистическата анонимност. Тя е разказ за двете страни на една монета. Като позитива и негатива във фотографията. Като спектакъла и болезнените репетиции преди това. Книга за видимото, публичното и невидимото, болезнено съкровеното.

„Близки срещи със смесени чувства“ е пъзел от истории, които всеки сам подрежда в емоционалната си памет. В тях се оглеждат времето, човешките взаимоотношения, страховете и мечтите ни... Малки истории за големия живот.

Георги Тошев
16 лв.
786190200406
9786190200406

Забележка: Здраво книжно тяло, позахабени корици. Много внимателно прочетена книга.

1-Близки-срещи-със-смесени-чувстваКатегория › Книги с автограф

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.