Силас и черната кобила

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  21-3-2019
  •  80

Автор:Сесил Бьодкер
Издателство:Отечество
Страници:126
Корици:Твърди
Година:1982
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Силас и черната. Роман. Превел от датски - Анюта Качева

Библиотека: "Четиво за юноши" № 23.

Андерсенов медал. Тя се публикува веднага след това във Финландия, Исландия, Норвегия и Швеция, а по-късно е преведена и на много други езици.

Така се появява Силас, който става герой на цяла поредица книги, ползуващи се вече с популярност в целия свят. „Силас и черната кобила“ излиза извън обичайната категория „книги за деца“ и идва точно навреме, когато сме започнали да гледаме по-сериозно на децата, когато им гласуваме доверие, че могат сами да се справят с много неща.

Силас живее в свят, изпълнен с трудности, без социални или граждански права и неговите „коварни* момчешки инстинкти са единственият му водач. В света на Силас има заплахи, кражби, ругатни, бой, но бруталността е предизвикана от егоизма на възрастните. Силас сам по себе си не е нито груб, нито безчувствен, той просто си е изработил защитна реакция. Бори се срещу насилието на възрастните, да бъде признат и допуснат в техния свят, да бъде такъв, какъвто е.

„Силас и черната кобила“ и цялата поредица книги за Силас са една откровена защита на младия човек и на неговото място сред нас.
АНЮТА КАЧЕВА

Здраво книжно тяло, без забележки в текста, с посвещение.


бз-Силас-и-черната-кобила

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.