Тестове по математика за кандидатстудентски изпити в Техническия университет - София

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  14-3-2019
  •  165

Автор:Марин Стефанов Маринов
Издателство:Софттрейд
Страници:155
Корици:Меки
Година:2009
Броя:1
ISBN:9789543340460 Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Много добр
Тестове по математика за кандидатстудентски изпити в Техническия университет - София

Съюз на математиците в България, секция "Приложна математика"

ПРЕДГОВОР
Книгата съдържа над 650 задачи и е структурирана в три части. В първата част са дадени тестове по математика, които са разработени в съответствие с изпитните изисквания към тестовете по математика в Техническия университет - София, както и програмата за изпита по математика. Някои от задачите са с по-висока степен на трудност и имат за цел да развият математическите способности и реакции на кандидат-студентите до степен, която ще им осигури отлично представяне на изпита.

В тестовете са включени задачи от не изтеглени изпитни теми за ТУ -София и от примерни тестове на съставителя за списанията “Математика” и “Математика плюс”.

За всеки тест времето за работа е 240 минути. Препоръчително е то да се разделя по 6 минути за всяка задача от № 1 до № 20 и по 12 минути за всяка от останалите задачи. Във всеки тест първите 20 задачи са с избираем отговор, като за всеки верен отговор се дава по 1 точка. Следващите 10 задачи са без избираем отговор, като за всеки верен отговор се дават по 2 точки. Самооценката С за всеки тест по шестобалната система се изчислява по Т формулата С+Т върху 10, където Т е броят на получените точки.

Втората част съдържа отговорите на всички тестове. Така книгата ще обучи кандидат-студентите бързо да решават тестовете без грешки и за кратко време да преговорят основния училищен материал по математика. Поради това по-голямата част от задачите може да се ползва при подготовка за държавен зрелостен изпит (матура) по математика.

Третата част съдържа упътвания и решения на задачите със свободен отговор от последните осем теста. Допълненията съдържат изтеглени и не изтеглени варианти на тестове по математика за ТУ - София, придружени с отговори и кратки решения на задачите със свободен отговор.

Така тази книга ще подпомогне кандидат-студентите в изработването на печеливша стратегия за успешно представяне на конкурсните изпити по математика в техническите и икономическите университети, Колежа по Енергетика и Електроника към ТУ - София и на държавните зрелостни изпити по математика.

Съставителят

1-БЗ-Тестове-по-математика-за-кандидатстудентски-изпити-в-Техническия-университет-София

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.