Теория на еластичността

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  11-3-2019
  •  158

Автор:Христо Върбанов
Издателство:Техника
Страници:399
Корици:Твърди
Година:1976
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 170 / 240 Състояние: Добро
УДК 624.04(075.8)
Този учебник представлява увод в математичната и приложната теория на еластичността. Материята е изложена при предпоставката, че читателят владее висша математика и теоретична механика в рамките на одобрените учебни програми за висшите технически учебни заведения. Въпросите като елементи на вариационното смятане и някои сведения от теорията на повърхнините, конто излизат извън рамките на учебните програми, са изложени накратко, за да се улесни читателят.

Включени са само основни въпроси, като анализ на пространствената задача и общи схеми з» решаването й, вариационни принципи и общи теореми на теория на еластичността, равнинна задача в декартови и полярни координати,теория на ¡тънките еластични плочи и увод в теорията на тънките еластични черупки.

Учебникът е предназначен за редовни студенти и за студенти-задочници от строителните специалности на Висшия инженерно-строителен институт,за инженери — конструктори в практиката и аспиранти, конто се специализират в областта на строителната механика. Той може да се използува и от студенти от машиностроителните специалности.

Забележка: Здраво книжно тяло, подчертавания с химикал до 125 страница,

1-Теория-на-еластичността
Категория › Техническа лит.

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.