Моето съчинение-разсъждение или как да успея по литература в 7. клас

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  10-3-2019
  •  42

Автор:Павлина Мутева
Издателство:Скорпио Ви
Страници:194
Корици:Меки
Година:2004
Броя:1
ISBN:9549082520 Тегло (гр.): Формат: 145 / 210 Състояние: Много добр
УВОДНИ ДУМИ
На конкурсния изпит по български език и литература след 7 клас за профилираните и т. нар. елитни училища и през тази учебна година кандидатите ще пишат съчинение разсъждение по проблем на изучавано литературно произведение.

Резултатите от изпита през юни 2000 г. и 2001 г. показаха, че добре подготвените седмокласници, мислещите и знаещите, се справиха с този вид писмена конкурсна работа. В настоящето УЧЕБНО ПОМАГАЛО е отразен успешният опит на дългогодишната преподавателка Павлина Мутева, автор на няколко помагала за седми клас и на десетки статии и разработки. Опитът й от подготовката на седмокласници от софийските училища е помогнал на много деца по пътя им към успеха и постигането на поставените цели.

Работата по подготовката за изпита е отразена в две части.

В ПЪРВАТА ЧАСТ се припомнят теоретичната постановка за съчинението разсъждение, а така също и критериите за оценка на това съчинение.

ВЪВ ВТОРАТА ЧАСТ се предлагат практически насоки за подготовката, разработката и оценяването на съчинението разсъждение, насоки, свързани с изработването на умения за структурирането на писмената работа. Затова авторката предлага голям брой писмени работи на ученици, оценени с отличен, като умело ги анализира и по този начин дава ценни указания.

Надяваме се този опит да помогне на седмокласниците в само-подготовката им за изпита през юни, както и да улесни учителите в работата им в клас.

Най-ценното в УЧЕБНОТО ПОМАГАЛО е, че то е изключително практически насочено и наистина ще донесе успех на учениците както на изпита по литература, така и в часовете през цялата учебна година.

Работете усилено и ще успеете.

Пожелаваме ви приятна работа с помагалото и успех на изпитите!

Ваши: Анна Михайлова и издателството

***
УЧЕБНОТО ПОМАГАЛО ОТГОВАРЯ НА ДЪРЖАВНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ И Е ОДОБРЕНО ОТ МОН

Павлина Мутева е дългогодишен преподавател и специалист по български език и литература, автор на няколко помагала за седмокласници, десетки статии. Всяка година участва в проверката на писмени работи. Тя е подготвила успешно много ученици за изпита по литература след 7 клас. Изключителен практик, Павлина Мутева показва на учениците как трябва да се пише съчинение разсъждение, обяснява им, съветва ги, учи ги.

Редакторът на помагалото Анна Михайлова е дългогодишен преподавател, специалист и главен експерт по български език и литература в МОН, автор на много помагала, учебници, статии, рецензии. Под нейната редакция помагалото добива окончателния си вид.

Изданието подготвя учениците за изпита през юни, а също така е и много полезно в часовете по литература в 7 клас. То е най-добрият помощник на всеки ученик.

Желаем успех на всички седмокласници!
Издателството на тези, които успяват
СКОРПИО ви


2-Моето-съчинение-разсъждение-или-как-да-успея-по-литература-в-7-клас
Категория › 5.-8. клас

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.