Теми за кадидатстудентски изпити по математика

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  8-3-2019
  •  204

ПРОДАДЕНА

Автор:Иван Тонов, Чавдар Лозанов
Издателство:Регалия 6
Страници:120
Корици:Меки
Година:1996
Броя:1
ISBN:954—-8147 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Теми за кадидатстудентски изпити по математика, Иван Тонов, Чавдар Лозанов

Книгата е предназначена за всички, на които им предстои кандидатстудентски изпит по математика.
РЕГАЛИЯ 6 София 1997 г.
Второ издание
Рецензент: Любомир Давидов
Предпечатна подготовка: Александър Григоров
© Иван Тонов, Чавдар Лозанов, 1996 г.
© РЕГАЛИЯ-6, 1996 г.
ISBN 954—-8147—44—0

***
Предговор към второ издание

Поради интереса към първото издание на книгата си позволяваме да предложим на читателите това второ издание. В него са коригирали забелязаните неточности, допуснати в първото издание и са добавени четири нови теми. Надяваме се, че с това издание ще бъдем полезни на всички, които се готвят за кандидатстудентските изпити по математика и на техните преподаватели. Пожелаваме Ви успех с новата книга.
София Авторите

16.01.1996 г.
Предговор

В книгата са предложени 26 примерни теми за конкурсен изпит по математика във висшите учебни заведения. Те покриват основната част от учебното съдържание и са съобразени с тенденциите на конкурсните изпити през последните години у нас. Разбира се, като се има предвид, че това са теми за подготовка, авторите са счели за допустимо в някои от задачите да поискат изработването на повече от едно условие, тъй като това би дало възможност на работещия с книгата да обхване по-цялостно възможните ситуации, които могат да се появят на един конкурсен изпит. Поради тези причини, може би някои от темите изглеждат по-сложни от даваните досега, но по мнение на авторите, това ще облекчи читателя в реалната ситуация на кандидатстудентския изпит. Някои от предложените в книгата теми са неизтеглени варианти за конкурсни изпити в СУ „Св. Климент Охридски“.

Главна цел на книгата е да се даде възможност на готвещите се за кандидатстудентски изпит по математика да проверят степента на подготовката си чрез самостоятелна работа над отделните теми. Всяка от задачите е снабдена с кратко упътване, което може да ви подсети или даде първоначален тласък в решението и. То може да се вземе под внимание и да се продължи самостоятелната работа. Освен това всяка задача е подробно решена. Препоръчваме на читателя, независимо от това дали и решил съответната задача самостоятелно или не е успял, да се запознае с даденото решение. Това би го предпазило от някои заблуждения и непълноти в решенията, а освен това, може би ще му даде и нови идеи, подходи за решаване на подобни задачи.

Тази книга не повтаря никоя подобна, защото съдържа само оригинални теми, а това е гаранция за една безпристрастна проверка на възможностите пред изпита. Книгата ще представлява интерес и за преподавателите, ангажирани в различни форми на подготовка за кандидатстудентски изпити по математика.
София Авторите

11.01.1995 г.

1-бз-Теми-за-кадидатстудентски-изпити-по-математика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.