Кандидатстудентски конкурси по математика

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  8-3-2019
  •  142

ПРОДАДЕНА

Автор:Керопе Чакърян, Пламен Сидеров
Издателство:Веди
Страници:250
Корици:Меки
Година:1996
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Кандидатстудентски конкурси по математика : Пето допълнено издание - Керопе Чакърян, Пламен Сидеров

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначително позахабени корици

Книгата съдържа 240 задачи по математика с пълни решения: конкурсните теми за кандидатстване В основните висши учебни заведения в страната през последните 12 години и 10 контролни теми.

Авторите са преподаватели в Софийския университет с дългогодишно участие в изготвянето на кандидат-студентските конкурсни теми по математика.
© Керопе Бартев Чакърян, Пламен Николов Сидеров 1991, 1993,1994, 1995, 1996

***
ПРЕДГОВОР
Това е nemo допълнено издание на книгата ни „Кандидатстудентски конкурси по математика“. Първото издание беше публикувано през 1991 г. от издателство „Модус С“. Следващите три допълнени издания бяха публикувани през годините 1993, 1994 и 1995 от Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ (съответно като първо, второ и трето издание).

Книгата е сборник от задачи за подготовка за кандидат-студентски конкурсни изпити по математика. Тя съдържа задачите от кандидат-студентските конкурси за основните висши учебни заведения в страната през периода 1984 - 1995 г. Включени са и 10 контролни теми, съставени съобразно очертаните тенденции в кандидат-студентските конкурси. Приведени са оригиналните инструкции за оценяване на писмените работи за пет характерни конкурсни теми.

Включените в книгата 240 задачи покриват практически целия кандидат-студентски материал по математика. Всички задачи са придружени с пълни решения. В решенията се съдържат основните факти и „хватки“, необходими за конкурсния изпит. Стремили сме се да изложим най-естественото за кандидат-студента решение на всяка задача. Съветваме читателя да изучава книгата, като осмисля решенията и извършва самостоятелно пресмятанията. Контролните теми и инструкциите за оценяване ще му дадат и възможност сам да провери и оцени знанията си.

От 1990 г. висшите учебни заведения в страната самостоятелно изготвят конкурсните теми за кандидат-студентските си изпити. Това породи неочаквано многообразие от конкурсни теми. Нерядко тези теми са зле структурирани или (като оставим настрана езика и стила) съдържат неясно или двусмислено формулирани (а дори и грешни) задачи. Ние привеждаме автентичните текстове на условията на задачите от конкурсните теми, а в решенията прецизираме съответните моменти.
Април 1996 г.
Авторите

1-бз. Кандидатстудентски-конкурси-по-математика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.