Теми за кадидатстудентски изпити по математика

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  8-3-2019
  •  160

Автор:Иван Тонов, Чавдар Лозанов
Издателство:Регалия 6
Страници:106
Корици:Меки
Година:1995
Броя:1
ISBN:954814722X Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Теми за кадидат-студентски изпити по математика - Иван Тонов, Чавдар Лозанов

В тази книга са предложени 22 примерни теми за конкурсен изпит по математика във висшите учебни заведения. Те покриват основната част от учебното съдържание и са съобразени с тенденциите на конкурсните изпити през последните години у нас. Задачите са подробно решени.

Някои от предложените теми са неизтеглени варианти за конкурсни изпити в СУ ”Св. Климент Охридски”.

Книгата е предназначена за всички, на които им предстои кандидатстудентски изпит по математика.

РЕГАЛИЯ 6 София 1100, п. к. 172 тел. (02) 771-864 1995 г.
Първо издание
Рецензент: Любомир Давидов
Предпечатна подготовка: Александър Григоров
© Иван Тонов, Чавдар Лозанов, 1995 г.
© РЕГАЛИЯ-6, 1995 г.
ISBN 954—8147—22—X Печатница "Светлина“ ЕООД - Ямбол

***
ПРЕДГОВОР
В книгата са предложени 22 примерни теми за конкурсен изпит по математика във висшите учебни заведения. Те покриват основната част от учебното съдържание и са съобразени с тенденциите на конкурсните изпити през последните години у нас. Разбира се, като се има предвид, че това са теми за подготовка, авторите са счели за допустимо в някои от задачите да поискат изработването на повече от едно условие, тъй като това би дало възможност на работещия с книгата да обхване по-цялостно възможните ситуации, които могат да се появят на един конкурсен изпит. Поради тези причини, може би някои от темите изглеждат по-сложни от даваните досега, но по мнение на авторите, това ще облекчи читателя в реалната ситуация на кандидат-студентския изпит. Някои от предложените в книгата теми са неизтеглени варианти за конкурсни изпити в СУ „Св. Климент Охридски“.

Главна цел на книгата е да се даде възможност на готвещите се за кандидат-студентски изпит по математика да проверят степента на подготовката си чрез самостоятелна работа над отделните теми. Всяка от задачите е снабдена с кратко упътване, което може да ви подсети или даде първоначален тласък в решението й. То може да се вземе под внимание и да се продължи самостоятелната работа. Освен това всяка задача е подробно решена. Препоръчваме на читателя, независимо от това дали е решил съответната задача самостоятелно или не е успял, да се запознае с даденото решение. Това би го предпазило от някои заблуждения и непълноти в решенията, а освен това, може би ще му даде и нови идеи и подходи за решаване на подобни задачи.

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначително позахабени корици

1-бз-Теми-за-кадидатстудентски-изпити-по-математикаВсе още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.