Кратък речник по психология

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  6-3-2019
  •  144

Автор:Генчо Д. Пирьов, Любен Н. Десев
Издателство:Партиздат
Страници:291
Корици:Твърди
Година:1981
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 115 / 165 Състояние: Добро
Кратък речник по психология - Генчо Пирьов, Любен Десев

В този пръв български речник по психология са включени ооновните психологически понятия, термини и категории, осветлени съобразно с най-новите постижения и съвременно състояние на науката в дадената област. Дадени са кратки сведения за по-видни психолози от различни страни на света.

Речникът представлява интерес както за специалисти психолози, социолози, педагози, лекари, общественици и пропагандиста, културни и спортни дейци, така и за учители и студенти от педагогическите профили на нашите университети, висши и полувисши учебни заведения, за партийни и административни, профсъюзни и комсомолски ръководители. Той ще бъде полезен за сътрудниците в специализираните звена (лаборатории, секции и др.) по психология във висши учебни заведения (педагогически, медицински и др.), научни институти, детски възпитателни и лечебни заведения, поделения на БАН, в промишленото производство, транспорта, търговията и други.

Относително малкият обем на речника и научно-популярното изложение на материала, включен в него, го правят достъпен за широк кръг читатели — специалисти и неспециалисти.

©Генчо Д. Пирьов, Любен Н. Десев
с/о Jusautor, Sofia, 1981

Забележка: Здраво книжно тяло, тук-там е подчертавано

1-Кратък-речник-по-психология-70-100-32

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.