Самоучител по английски език / First Lessons in English

  • 1 0
  • (Rated 10 Stars)
  •  7-2-2019
  •  102

ПРОДАДЕНА

Автор:Dobra Palasheva
Издателство:Печат С. М. Стайков
Страници:80
Корици:Меки
Година:1945
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 160 / 230 Състояние: Добро
Самоучител по английски език / First Lessons in English. Dobra Palasheva

Български и английски език.

ПРЕДГОВОР
Настоящият учебник има за задача да представи един лек, прост и достъпен метод за изучаване английски език. Уроците в тази серия се развиват един от друг последователно и представляват едно завършено цяло. Тук неусетно се завладява елементарната английска граматика, върху която могат да се градят по-лосле по-сложните форми на езика. При това учебника е пригоден специално за българи, за която цел се е послужило с български преводи.

Идеалното изучаване на един език, особено говоримия, изключва превода, защото по тоя начин умът има двойна работа — да мисли на два езика. Това, обаче, може да стане само с учител* За да задоволи нуждите на самоучащия се, този учебник си служи с преводи.

Общоприето мнение е, че английския е лесен граматически, но изобилва с много особености и идиоми, и че произношението му е твърде трудно. Това е вярно, но не изключва възможността да се изучи езика без учител, при условие, че се съблюдават всички дадени правила и обяснения. Не е без значение да се прочетат последните четири страници внимателно и бавно, за да се навлезе в духа на езика. Английски е изключително фонетичен език и ако още от самото начало се схване необходимостта от правилно произношение на думите, както и на някои букви, задачата на ученика става по-лесна и по-осмислена.

В заключение, ако всеки предидущ урок [бъде заучен добре, последущият има върху какво да се гради и ако урок след урок се гради грижливо и съзнателно, цялата сграда ще бъде солидна и красива.

ст.

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.