Мисия Земя. Книга 6: В преследване на смъртта

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  3-2-2019
  •  127

Автор:Л. Рон Хъбард
Издателство:Вузев
Страници:428
Корици:меки
Година:1996
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 115 / 165 Състояние: Мн. добро
Мисия Земя. Книга 6: В преследване на смъртта / Л. Рон Хъбард

Предговор на волтарианския цензор
Докато заемах поста председател на Имперския съвет на Цензорите, запознавал съм се с най-разнообразни вкусове, които обхващат сто и десетте планети от нашата Конфедерация.

Но нищо не може да се сравни с този чудат, измамен разказ, който се занимава с една напълно изфабрикувана планета, наречена "Земя".

Короната не възразява, когато един автор създава въображаем свят и го населява със също толкова въображаеми герои. Короната не възразява и срещу поведение и ситуации, които провокират въображението, да не говорим пък за основното чувство за нравственост. Има обаче граница даже и за развинтеното въображение. Тази книга отиде отвъд границата.

Короната енергично се противопоставя на своеволното използване на действителни лица като Имперския офицер Джетеро Хелър и графиня Крек, за да загатне, че "Земята" съществува и че Хелър може да е бил изпратен там по заповед на Великия съвет. "Земята" обаче не съществува и това е всичко.

Като допълнение към това, безотговорното описание, което авторът прави на един процес, който инак може би щеше да се нарече "съдебен", също максимално провокира търпението на Короната. Такава "правна система" не съществува никъде в познатите светове. Описаното в тази книга няма никаква прилика с нещо рационално и не би могло да съществува. Читателят трябва да има това предвид.

Правото е хоросанът между градивните блокове на обществото. Една "правна система", която позволява на хората да "завеждат дела" просто в търсене на добро "обезпечаване", както е описано в тази работа, така би се задръстила от "дела", че на човек ще са му били нужни години в търсене на справедливостта. А и каква "справедливост" би могла да бъде постигната в такава система? Така че да върви по дяволите тази измислица!

Изроденото отношение към секса на тази несъществуваща планета, наречена "Земя", вече предизвика гнева на Короната. Няма да кажа нищо повече.

Ако тази книга учи на нещо, то е за това какво става, когато някой пише за несъществуващ свят като тази "Земя".

Планета "Земя" НЯМА.

Това е единствената рационална позиция.

Лорд Инвей Имперски историк Председател на Съвета на цензорите

Имперторски дворец Волтарианска конфедерация

По заповед на

Негово Имперско Величество Уули Мъдрия

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста.
О1. Мисия-Земя-Книга-6-В-преследване-на-смъртта

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.