Куршум за президента

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  15-1-2019
  •  110

Автор:Борис Грибанов
Издателство:Партиздат
Страници:160
Корици:меки
Година:1980
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Отлично
Куршум за президента / Борис Грибанов

ОТ АВТОРА
Повестта, която предлагам на читателя, е изградена върху действителни факти и документи. Шифрованите бележки на полковник Лафайет Бейкър бяха открити от американския историк-любител Рей Неф. Описанието на неговата находка и последвалите изследвания бяха публикувани за пръв път в списание "Сивил уор таймс" през август 1961 година. Текстовете на тези документи са цитирани по книгата на Дж. Котръл "Анатомия на едно убийство" (Лондон, 1966 г.).

Обстоятелствата около убийството на президента Линкълн и последвалите събития са възпроизведени въз основа на последните изследвания на американски учени.

На 14 април 1865 година 16-ият президент на Съединените щати Абрахам Линкълн беше застрелян във Вашингтон от актьора Джон Бут. На 26 април същата година убиецът на президента беше настигнат от военен отряди в щата Вирджиния. Въпреки заповедта убиецът да бъде заловен жив, той беше застрелян при неизяснени обстоятелства.
Из учебник по история.
Ha 22 ноември 1963 година 35-ият президент на Съединените щати Джон Кенеди беше застрелян в град Далас. На другия'ден предполагаемият убиец Ли Осуалд, който се намираше под строга охрана в далаския затвор, беше застрелян от Джек Раби, известен с връзките си с престъпния свят.

Из съобщения във вестниците

Съединените щати имат най-кървавата и най-наситената с насилие история от всички развити страни.

Филип Тафт, професор по история в университета в Бъфало

Забележка: Неизползвана книга.
Б.з. н. г. Б. К. Куршум-за-президента


Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.