Ракетомоделизъм

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  9-1-2019
  •  75

Автор:Васил Митрополски
Издателство:Техника
Страници:194
Корици:меки
Година:1968
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Лошо
Ракетомоделизъм / Васил Митрополски

УДК 629.13(023)
Предлаганата книга представлява ръководство по ракетомоделизъм, в което са изложени накратко теоретическите it практическите основи за строежа на летящи ракетни модели. Направен е кратък преглед на историческото развитие на ракетното дело и постиженията на съвременната ракетна техника.

Описани са накратко устройството, аеродинамичните ve геометричните параметри на моделите.

Разгледани са по-обширно основните конструктивни видове модели, като в достъпна форма са представени устройството,, направата и експлоатацията на различни типове ракетни двигатели, ракетна механизация, парашутни системи, стартови пособия и др.

В хода на изложението на материалите авторът спира по-продължително вниманието си върху въпроса за технологическите начини, прилагани в изработката на ракетните модели в напреднали в тази област страни.

Дадени са пълни чертежи на състезателни модели, които при изпитванията са показали високи качества.

По-голяма част от предлагания материал е отражение на положителните резултати и форми на работа, утвърдени е практиката, както и на резултатите на учебно-спортната група по ракетомоделизъм при Станцията на младите техници — София.

Ръководството е предназначено за най-широк кръг от читатели, които желаят да построят самостоятелно собствени летящи ракетни модели. Същото може да послужи и в пряката работа на лекторите и кръжочниците по ракетомоделизъм.

Забележка: Липсват последните 6 листа, без подчертавания в текста.
О1. Б. з. Ракетомоделизъм
Категория › Хоби

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.