Човек търси Бог

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  8-1-2019
  •  155

Автор:Ерик Уайнър
Издателство:Faber
Страници:351
Корици:твърди
Година:2014
Броя:1
ISBN:9786190000464 Тегло (гр.): Формат: 150 / 225 Състояние: Добро
Човек търси Бог / Ерик Уайнър

СЪДЪРЖАНИЕ
Въведение
Неудобен въпрос /11
Глава първа /29
Глава втора /71
Глава трета /133
Глава четвърта /175
Глава пета /207
Глава шеста /245
Глава седма /271
Глава осма /287
Епилог
Бог: нужда от малко сглобяване /339
Благодарности /344
Избрана библиография /347

***
В продължение на десет години Ерик Уайнър е чуждестранен кореспондент на Националното обществено радио на САЩ. Работил е в Ню Делхи, Йерусалим и Токио, правил е репортажи в повече от 40 страни. Бил е кореспондент за НОР в Ню Йорк, Маями, във Вашингтон, окръг Колумбия, бил е репортер на "Ню ЙоркТаймс". Негови материали са публикувани в Los Angeles Times, Slate, The New Republic и др. Автор е на книгите География на блаженството: Един мърморко търси най- щастливите места на света и Човек търси Бог: Моят флирт с божественото.
Осъзнал за пръв път неумолимия факт, че е смъртен, Ерик Уайнър е изправен пред въпроса, който му задава в болницата една медицинска сестра: "Открихте ли вече своя Бог?" Агностикът Уайнър потегля на пътешествие по света, обикаля Непал, Турция, Китай и Израел, среща се с различни религиозни общности в Лас Вегас, като анализира различните религиозни принципи и се опитва да разбере за себе си божественото. Изпъстрена с неповторимия хумор на автора, книгата прави опит да отговори на въпроси като кои сме, откъде идваме, какво става, когато умираме. Един информативен, задълбочен, но също така вълнуващ и много забавен опит.
"Книга на месеца... Въздействието на това поклонническо пътешествие идва най-вече от личностите, с които Уайнър се среща - информирани, пламенни и неповторими, които вечно съмняващият се, но и дълбоко заинтригуван автор следва в една загадъчни и магическа обиколка, хвърляща светлина върху пътя ни- и земен, и духовен." (National Geographic Traveler)
"По време на това чудно и забавно пътуване, сред кипежа на интелекта и самоироничния хумор на Уайнър изплуват скъпоценни и универсални истини. Той успява да сдържи неверието си достаточно дълго, за да стане свидетел на истории за божествени чудеса - възможност, която има всеки от нас. (Booklist (Starring Review)

Забележка: Здраво книжно тяло, без подчертавания в текста, незначителни следи от намокряне с вода. Подлепено странично гръбче.
О1. Н. б. Ч. Човек-търси-Бог

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.