Аз уча китара. Свитък 1: Курс по китара за начинаещи

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  8-1-2019
  •  88

ПРОДАДЕНА

Автор:Любен Панайотов
Издателство:ПУ "Комплексни услуги"
Страници:72
Корици:меки
Година:1986
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 210 / 290 Състояние: Добро
Аз уча китара. Свитък 1: Курс по китара за начинаещи / Любен Панайотов

ПРЕДГОВОР
Предложената христоматия е първи опит да се предложи на масовата практика у нас систематизиран по трудност и проблеми учебен материал по китара за начинаещи.Предвижда се пособието да спомогне за решаването на следните по-важни задачи:

1.Да се разшири чувствително обема на нотния материал за първа и втора година с оглед на по-ефективното прилагане на индивидуалния подход,като основен метод в обучението и във връзка с постепенното намаляване началната възраст на обучаваните.

2.Да се увеличи броя на пиесите,подходящи за изпълнение на закрити и открити класови продукции и други публични изяви.

3.Да се предложат на практиката редица произведения със значителна педагогическа стойност от Карулк,Каркаси, Джулиани,Сор и др.,които не намериха място в основния курс.

4.Да се осигури достатъчно материал за затвърдяване на редица умения и изпълнителски навици у учениците,като четене от пръв поглед,свирене от различни позиции,изучаване техниката на свирене легато с лявата ръка и др.

Христоматията дава възможност да се реши особено важния проблем,учениците да.получават на всеки урок нов учебен материал,което до голяма степен определя системните им домашни занимания и поддържа тяхната активност и музикални интереси.

По наше мнение отношението на преподавателите към христоматията трябва да бъде различно от това към основния курс "Аз уча китара" - начинаещи.

Христоматията трябва да служи основно за затвърдяване на определени умения и навици,така че от нея трябва да се подбира по принцип по-лек материал от този,който се изучава в курса.Така ще спестим много от времето,необходимо за обяснения, и пресвирване, ще разширим домашните задачи чрез по-голям обем и ще развием така необходимата самостоятелност у ученика.

Такова отношение към предложените христоматии към курсовете за начинаещи и напреднали не изключва по строго индивидуализирана преценка на педагога и задаването на материал с по-голяма трудност,който би представлявал по-особен интерес за даден ученик и който би го стимулирал към системни и целенасочени домашни занимания.
Септември,1986 г
Л.Панайотов

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Позахабени корици.
О1. Б. з. Аз-уча-китара-Свитък-1-Курс-по-китара-за-начинаещи
Категория › Изкуства

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.