История на Съединените Щати 1829-1940

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  7-1-2019
  •  69

Автор:Андре Мороа
Издателство:Славчо Атанасов
Страници:619
Корици:твърди
Година:6.г.
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 125 / 175 Състояние: Мн. добро
История на Съединените Щати 1829-1940 / Андре Мороа

ПРЕДИСЛОВ
Тази "История на Съединените щати" представя книга1, подобна на "История на Англия", която обнародвах през 1937 година Във всяко от тези творения аз съм търсил да дам на френския че» те$ очерк върху развоя на една цивилизация и на една политическа система. Смятам, че трудовете от този род са полезни не с това, че дават нови елементи на учените, но защото подреждат, във вид на свързано и относително просто изложение, многобройни документи, които никога до това време не са бивали превеждани на френски. Америка е имала — а днес има повече от всякога — забележителни историци. Аз съм прочел мнозина от тях. Опитах да извлека от техните книги същественото и да представя фактите колкото е възможно по ясно. Четецът ще намери в края на втория том списък на главните използувани от мене извори.

Що се отнася до началните времена; историята на Съединените щати може наистина да бъде изложена най трудно измежду всички истории на отделни народности. Повествувателят е длъжен, преди да стигне до създаването на народността, да опише основаването и развоя на многобройни различни поселения. Цялата тази начална част изисква от четеца голямо търпение и внимание. Поради това не един историк на -американското минало е начевал своята книга с изложението на събитията в надвечерието на Войната за независимостта. Аз се отказах да прибягна до това улеснение.

Благодаря горещо на Крисчън Gauss, декан на университета Принстън, който благоволи да прочете коректурите. Неговите съвети ми бяха ценни.

А. М.,

1 Книгата е издадена в български превод от библиотека "Златни зърна" през 1945 година,

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста.
П.с.к. История-на-Съединените-Щати-1829-1940
Категория › История, археология

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.