Тайните на отвъдното

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  7-1-2019
  •  165

ПРОДАДЕНА

Автор:Богомил Герасимов
Издателство:Труд
Страници:406
Корици:меки
Година:2003
Броя:1
ISBN:9789545284129 Тегло (гр.): Формат: 145 / 205 Състояние: Мн. добро
Тайните на отвъдното / Богомил Герасимов

ОПРАВДАНИЕ
Отказах се от традиционния увод, защото тази книга е нещо по-различно. В нея разказвам действителни истории и случки, които може да изглеждат невероятни, забавни, страшни и предизвикателни. Някои ще ме обвинят, че съм затънал здраво в мистиката, че съм се обявил за враг на религията, защото отричам съществуването на основните й догми - ад и рай. Адът като първа дестинация на моята и на всички други души след неизбежната смърт независимо от това, дали са грешни или праведни. След това, когато най-после удари часът на Страшния съд, както обещава религията, ще се решава коя душа да остане в ада и коя да се премести в рая. Благодаря за такова правосъдие и справедливост. То ме осъжда на мъки и страдания, преди да е доказано, че съм виновен и греховен. При това присъдата е без право на защита и обжалване. Привежда се в изпълнение веднага след смъртта. И засяга не само човека, свършил дните си на земята, но и близките му, които остават с тежка мъка в сърцата си. Защо се наказват и невинните? Изпитал съм жестока скръб след ранната смърт на сина ми Юли и знам, че за близките няма по-страшен ужас. Защо трябва да е така? Разумът подсказва, че има нещо нелепо и безкрайно несправедливо в човешката съдба. Такава каквато е наредена от Бога.

Преди да се нахвърля върху празните листове, направих опит да си представя света като един голям глобус. Седнах пред него и реших да набележа всички места по нашата планета, които с чиста съвест бих нарекъл адски, олицетворение на преизподнята или поне на чистилището. Боядисах ги в черно. След това определих райските места според старателно култивираните у всички представи за библейския Едем. Покрих ги със зелен цвят. Това, което остана от сушата, определих като нормално, обикновено място, защото притежава както адски, така и райски характеристики.

Веднага щом свърших с тази бояджийска работа, се облегнах назад, разгледах творението си и заключих, че съм създал един философско-географско-религиозен шедьовър. Религиозен, защото по нагледен начин показва какво е добро и какво е зло. Географски, защото ясно изразява географските дължини и ширини на рая и ада. И философски, защото косвено го свързвам с древната религия на майте, която е по-древна от християнската, мюсюлманската и много други религии от всички краища на Земното кълбо. Тези хора, майте, са вярвали, че деветият кръг на подземното царство и тринайсетото небе на небесното царство се намират на земята. Представяте ли си?

По-нататък в книгата, ако не прескачате страници, ще откриете още подробности за това древно чудо. Засега ще трябва да се задоволите със следните мои признания:

- Приемам, че животът е едно пътуване с временна спирка -смъртта, което продължава след смяна на превозното средство - тялото.

- Целта ми е да убедя читателите в безсмъртието на душата, да им помогна да преодолеят скръбта, предизвикана от смъртта на близък човек.

Надявам се, че тази моя книга ще се превърне в един приятен епизод от вашето пътуване. Затова няма да чакам последната страница, за да кажа наздраве - вдигам тост за живота и за живота, който ни чака след живота!

Авторът

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста.
о1.Н. б. Т. Тайните-на-отвъдното
Категория › Езотерика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.