Възпитаване на девойки в Чехия

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  6-1-2019
  •  63

Автор:Михал Вивег
Издателство:Колибри
Страници:212
Корици:меки
Година:2002
Броя:1
ISBN:9545292393 Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. добро
Възпитаване на девойки в Чехия / Михал Вивег

Текст от гърба на книгата:
Михал Вивег е роден през 1962 г. По собствените му думи, топ е "един от малцината чешки писатели, които могат да се прехранват само с писане във времена, когато никой не чете". Два от романите му са филмирани, по негови текстове са поставени две театрални пиеси, превеждан е на близо 20 езика.

Още с първите си новели и романи Михал Вивег е провъзгласен в родината си за дългоочакваната нова литературна звезда след края на тоталитаризма. Зашеметяващият успех на младия прозаик предизвиква негативната реакция на критиците и поражда т. нар. "спор за Вивег" - дали става въпрос за оригинален новатор, или за изкусен майстор на популярно четиво. Самият Вивег признава охотно "греха", че е автор на бестселъри и последовател на

"Възпитаване на девойки 8 Чехия" е една от книгите му, развихрили най-много емоции и дори скандали най-вече с нескритата и провокативна автобиографичност на авторовата изповед. Всеизвестен факт е, че разказаната история с катарзисно-трагичен край, но изпъстрена с бравурен комизъм, за невъзможната любов между млад чешки учител в посттоталитарна Чехия и дъщерята на "местния милионер", е не по-малко реална от последвалия отпечатването на книгата развод в писателското семейство. Всъщност постоянното взаимопроникване, взаимооспорване и взаимодопълване на автентично и фикционално в романа е едно от най-големите му достойнства, което прави четенето истинско удоволствие за ценителите на модерната европейска литература.

Забележка: Нечетена книга.
о1. Н. б. В. Възпитаване-на-девойки-в-Чехия
Категория › Чужда проза

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.