Koj ми го дрпн сирењето

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  5-1-2019
  •  136

Автор:Спенсер Џонсон
Издателство:Makabej
Страници:81
Корици:меки
Година:2004
Броя:1
ISBN:9989922640 Тегло (гр.): 154 Формат: 120 / 200 Състояние: Мн. добро
Koj ми го дрпн сирењето / Спенсер Џонсон

Koj ми го дрпна сирењето е едноставна басна која нй предочува длабоки вистини за промените. Станува збор за забавна и поучна приказна за четири ликови кои живеат во "лавиринтот" и го бараат "сирењето" од кое живеат и кое ги прави среќни.

Двата лика ее глувци - Душко и Јурко, а другите двајца се човечиња, суштества колку глувчињата. Се викаат Колебко и Новко.

"Сирењето" е метафора за она што го барате од животот - добра работа, сериозна врека, пари, имот, кариера, здравје или душевен спокој.

"Лавиринтот" е местото каде што го барате тоа што го посакувате -фирмата во која работите, семејството, хоби-клубот, средината во којашто живеете. Четирите ликови во оваа приказна се соочуваат со неочекувани промени. На крајот еден од нив успева да се соочи и да се избори со нив и запишува cè што доживеал при тоа по ѕидовите од лавиринтот.

Оваа приказна е напишана за сите возрасти, ќе ја прочитате за помалку од еден час, но нејзината едноставна мудрост ќе ви користи и ќе ве следи целиот живот.

***
Спенсер Џонсон е автор што го читаат во целиот свет. Неговите книги им помогнале на милиони луѓе да ги откријат едноставните вистини на животот. Тој е доктор по професија, меѓународно признат мислител, говорник и автор. За него се зборува како за "најдобриот човек за расчленување на комплексните прашања на едноставни и најполезни решенија".

Коавтор е на книгата Менаџер за една минута, која ја напишал заедно со легендарниот стручњак за менаџмент Кенет Бленчард.

Д-р ІДонсон има напишано и други бестселери, вклучувајќи го и делото Драгоцениот подарок, да или не и петте книги од едицијата За една минута.

Завршил психологија на Универзитетот Јужна Калифорнија, медицина на Кралскиот колец за хирурзи, а се усовршувал и на Медицинската школа на Харвард и на клиниката Мејо. Книгите од Спенсер ІДонсон ce преведени на дваесет и шест іазици во светот.

Забележка: Неизползвана книга.
о2. Koj-ми-го-дрпн-сирењето
Категория › Македонски език

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.