Линия на времето

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  13-12-2018
  •  146

Автор:Максим Зашев
Издателство:Български писател
Страници:60
Корици:меки
Година:2008
Броя:1
ISBN:9544436103 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Отлично
Линия на времето. Лирика / Максим Зашев

ВМЕСТО ПРЕДГОВОР
Просторна зала. Кристални полилеи. Литературно четене. В тези трудни времена все пак има и публика. На сцената излиза младият секретар на Международното съобщество на писателските съюзи (първоприемник на Съюза на съветските писатели) младият поет Максим Замшев. И когато всички очакват едно есе за поезията, той отива на рояла и изсвирва Лунната соната.

Така ми се стече живота, че се запознавах с повече секретари на писателските съюзи, отколкото с писатели. Но горният случай показва, че в тази личност Максим Замшев, първият човек е поетът, артистът, интелектуалецът, а след това — секретарят и главен редактор на "Российский колокол".

Максим Замшев е вече познат на българската публика, която обича поезията. Той няколко пъти беше в София и Варна, дори видя Котел. И българската публика го прие с удовлетворение и възхита. Негови стихове бяха публикувани във в. "Словото днес" и "Новият пулс", в сп. "Знаци". Но ето че издателство "Български писател" реши да го представи с книга.

Уважаеми читателю,

Ще се докоснеш до един роден поет, чийто строфи са необятно руски и дълбоко общочовешки. Заедно с това, те са стихове с позиция. И ние си задаваме въпросите:

Какво ли пазят през нощта

в продадената ни пустиня?

Или:

Ами ако гравитацията

вземе, че ни освободи?!

Убеден съм, че първата среща на Максим Замшев чрез тази книга с България ще има продължително и добро бъдеще. Защото и аз като него вярвам, че светът "утре ще е като нов и с изгрева ще се облича — като жена след любов". Нека вярваме, че ще променим този свят и до края на възрастта на Максим Замшев той наистина ще бъде като нов!

На добър час!

Николай ПЕТЕВ

Забележка: Неизползвана книга.
Б. З. Л Линия-на-времето
Категория › Поезия

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.