Ускорителят на растежа

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  5-12-2018
  •  100

Автор:Румен Шомов
Издателство:Златоструй
Страници:239
Корици:меки
Година:1994
Броя:1
ISBN:954-8158-20-5 Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Добро
Ускорителят на растежа / Румен Шомов

На малка, самоизолирала ce от останалия свят планета разрушават заводите! « Голямата химия. Причината е странна болеет, предизвикана от употребата на препарата скорител на растежа". В напоения с химически изпарения въздух стават странни неща. Един покойник — Холерикът дилетант — възкръсва, докато го погребват.

Тредизвикан от случайно попаднал на гробището махмурлия, той грабва нечий захвърлен тромпет и засвирва. И тогава мъртвите оживяват, а животът се връща с няколко десетилетия назад и започва да се повтаря като на фипмова лента. Едни от героите искат да "ускорят1' живота, други - да го върнат назад, да възкресят миналото. Иронията и хуморът преливат в жестокост, състраданието - в нежност. Смъртта бива onoera3Hpař а, както е в митовете.

Авторът Румен Шомов е завършил ВГИК — Москва. Работил е в Българската телевизия като редактор и продуцент. Автор е на пиесите "Сизиф, Сизиф", "Дипломатическа хроника", "Вкъщи има мишки, бабо", "Гилотина за еднократна употреба" и " Игра на огледало"; на стихосбирката "Огънят на зимата"; на сценария "Пибипкащият трамвай" и на две книги за деца "Котаракът Тилилей" и "Сънуващият трамвай".

ISBN 954-8158-20-5

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Позахабени корици.
о1. У. Б. г!
Категория › Българска проза

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.