Живот в сънуването

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  4-12-2018
  •  62

ПРОДАДЕНА

Автор:Флоринда Донер
Издателство:Терзиев и синове
Страници:380
Корици:меки
Година:1996
Броя:1
ISBN:9545410213 Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. добро
Живот в сънуването / Флоринда Донер

Това е едно пътуване в сюрреалистичния свят на древните Мезо-Американски традиции и магии с Флоринда Донер и един кръг от енигматични магьосници, включително Карлос Кастанеда.

Флоринда Донер, дългогодишен колега и спътник на Карлос Кастанеда в света на сънуването, а също и многоуважаван автор на "Сънят на магьосницата" и "Шабоно", ни връща около двайсет години назад, за да ни представи един зашеметяващ автобиографичен разказ за нейното несигурно, изпълнено със съмнения, често объркващо навлизане в света на сънуването.

Докато пътува през Северно Мексико, Донер, тогава млада студентка в Калифорнийския Университет в Лос Анджелис, попада в "един друг свят, който съществува паралелно с нашия". Населен с хора - последователи на една магьосническа традиция, зародила се сред индианците от предколумбово Мексико, този примамлив свят става нейна духовна и интелектуална страст.

Преминавайки от една идентичност в друга и ловко нагласяйки странни и поразителни срещи, Кастанеда и съратниците му сриват до основи социалнообусловените представи на Донер за време, пространство и съществуване, като същевременно подлагат на изпитание всичките й схващания за женственост.

Привличани един към друг и предизвикващи се взаимно, Кастанеда и Донер поддържат една игрива, динамична, земна връзка. Донер идва, за да изпълни женския аспект на духовния свят, представен ни за пръв път от Карлос Кастанеда, докато пътува из фантастичния космос на магьосниците - поразителния и сюрреалистичен свят на живота в сънуването, където сънят и реалността трудно се различават.

В магически истинския разказ на Донер се срещаме с богата галерия от герои и загадки, които, неразрешени, остават в съзнанието подобно на ясни сънища.

Завладяващ и провокиращ, този разказ е едно изумително навлизане в един свят, различен от всичко, което познаваме, като същевременно е топло човешко представяне на незабравимо лично, духовно приключение.

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Позахабени корици.

Ст.
Категория › Езотерика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.